Curchi-Vinaria Romanesti-Orheiul Vechiот: €109

      Curchi-Vinaria Romanesti-Orheiul Vechi

Pornirea: 12:00, De La Moldexpo
Durata: 1 Zi
Pret : 109 Lei/ Pers

Pretul include:
- Degustatie a 2 tipuri de vin (alb&rosu)
- transport tur retur (autocar)
- taxele de intrare la vinarie
- taxele de intrare la obectivele turistice 
- servicii ghidaj 
- servicii foto profesionale
 

 OBECTIVE VIZITATE:
***Vinaria Romanesti- unul din marii producatori de vinuri din Republica Moldova, are un asortiment destul de bogat al vinurilor de calitate si coniacurilor.
***Mănăstirea Curchi, cu hramul “Naşterea Maicii Domnului”, este una din cele mai însemnate monumente ale arhitecturii moldoveneşti din Basarabia. Ea e aşezată în judeţul Orhei pe valea apei Vaticiu, la o depărtare de 12 km de oraşul Orhei şi la 55 km de Chişinău, capitala Republicii Moldova. Mănăstirea e situată în partea dreaptă a văii Vatici la poalele pădurii ce poartă denumirea de „Codru”, care în acelaşi timp este prelungirea codrilor Orheiului pe unde au trecut arcaşii lui Ştefan. Mănăstirea are un trecut cultural şi religios de două secole şi jumătate. Această mănăstire se considera pe timpuri, cît şi în prezent, a fi “cea mai frumoasă şi mai vestită mănăstire din Basarabia” Potrivit unor legende, Mănăstirea Curchi, a fost întemeiata de către Ştefan cel Mare, iar ca ansamblu arhitectural s-a format mai târziu, in veacurile XVIII-XIX. 
***Orheiul Vechi
1. Muzeul Arheologic-In muzeu vedem cui se inchinau civilizatia cucuteni-tripoli. 
2. Muzeul Etnografic”Casa satului”-aici vedem cum au trait localnicii din acest sat la sf sex 19,unde sau  pastrat chiar si vechile constructii gospodaresti.
3. Manastirea Rupestra- Puneti o luminare in biserica din stinca care a fost cioplita de catre 12 monarhi.
4. Crucea dorintei- Puneti-va o dorinta la Crucea dorintii pentru a te linisti sufleteste. 
5. Baile turcesti- afla trecutul stramosilor vizitind aceast monument. 
6. Pensiuni agro-turistice - Ne facem cunostinta cu viata contemporana din acest sat unde,primele pensiuni agro-turistice au fost organizate aici.