Oral de lucru 8:00 - 19:00
Luni - Sâmbăta
(+373) 22 500 880
(+373) 795 09 164
Republica Moldova
or.Chișinău, Bd.C.Negruzzi, 5

Tipuri de turism în Moldova

Amplasată în Europa de Est, Moldova este o ţară cu un potenţial turistic bogat, dar slab cunoscut. Mărginită de România la vest şi de Ucraina la nord, sud şi est, acest colţ de pamânt merită cu prisosinţă calificativul de “colţ de rai”.

 

 Clima Moldovei este una temperată. Datorită celor 4 anotimpuri, împrejurimile de fiecare dată arată diferit – primăvara în muguri şi arome de flori, vara în bătăia blândă a razelor de soare şi farmecul fructelor, toamna în frunzele multicolore şi desigur în savoarea strugurilor şi iarna în puritatea zăpezilor. De fiecare dată privirea e fermecată. În cursul râurilor Nistru, Prut, Răut se arată nişte peisaje uimitoare, care taie răsuflarea, cu atât mai mult că râurile sunt navigabile, fiind o placere deosebită de a călători pe apă cu pluta sau barca.

 

 Mândria Moldovei sunt peisajele naturale, în unele locuri virgine şi enigmatice; sunt locurile istorice şi fortificaţiile care poartă suflul istoriei şi cel al victorioaselor bătălii; sunt vinurile şi beciurile care concureză cu cele franceze; sunt bisericile şi mănăstirile în a căror construţie s-a depus suflet ca urmare devenind lăcaşe de pribegie şi tămăduire a sufletului; mândria Moldovei sunt oamenii băştinaşi care crează spiritul ospitalităţii în mica noastră ţară.

 

 De-a lungul istoriei teritoriul Moldovei (între 1812-1918 cu denumirea de Basarabia, provincie a Imperiului Ţarist Rus) a fost o punte de legătură de la hotarul de est al Europei către cel de vest şi Balcani. După războiul ruso-turc din 1812, populaţiei creştine de origine turcă din Dobrogea românească şi cea din Zaporojie (Ucraina) li s-a propus să se stabilească în Basarabia, astfel cu trecerea secolelor astăzi la sudul Moldovei, în stepa Bugeacului descoperim Gagauzia (Gagauz Yeri cu centrul în oraşul Comrat). Din 1994 Gagauzia este unitate teritorial autonomă. După cel de-al doilea război mondial, Moldova este încorporată în Uniunea Sovietică (1944-1991), iar din perioada interbelică din teritoriul Moldovei face parte şi Transnistria (Republica Moldovenească Nistreană, centrul administrativ fiind Tiraspol). După conflictul armat din 1992, autorităţile transnistrene au autoproclamat independenţa, iar autorităţile Moldovei au pierdut controlul asupra acestei porţiuni din est.

 

 După obținerea independenţei Republica Moldova a păstrat frumoasele sărbători şi tradiţii, încântând prin bucătăria naţională deliciosă şi cel mai important ecologică, cât şi prin obiceiurile şi cultura moldovenească.

 

 Deși are o suprafață mică, Republica Moldova dispune de un considerabil potențial turistic, reprezentat, întâi de toate, de aspectul geomorfologic al teritoriului – o neobișnuită diversitate de rezervații peisagistice sau landșafturi naturale și monumente geologiceunice, de valoare europeană și mondială. Formele prioritare ale turismului practicate în ultimul deceniu în Republica Moldova sunt turismul rural, vitivinicol, cultural, de sănătate și frumusețe

 

  Turismul rural

  Comunităţile agricole şi satele pitorești, pot oferi diferite servicii turiştilor care doresc să se odihnească în sânul naturii:

  – cazare în case tradiţionale de tip rural;

– posibilitatea de încadrare în activităţi şi preocupări rurale;

– familiarizarea cu folclorul, distracţiile şi tradiţiile locale;

– familiarizarea cu meşteşugurile practicate în localitatea dată, precum şi posibilitatea de participare a doritorilor la procesul meşteşugăritului;

– posibilitatea de procurare a produselor meşteşugăreşti.

 

  Turismul vitivinicol

 Podgoriile noastre, de asemenea, constituie un important obiectiv turistic din sectorul rural. De secole, în Moldova s-au format bogate tradiţii de cultivare a viţei-de-vie şi de producere a vinului. În prezent, în ţară funcţionează 142 fabrici de vinuri. 23 dintre acestea dispun de condiţii şi experienţă în ceea ce priveşte primirea vizitatorilor. Aici turiştii au posibilitatea de a lua cunoştinţă de tehnologia producerii vinurilor, de a urmări cum sânt îmbuteliate şi, desigur, de a gusta produsul finit. Prin calitatea lor, multe dintre vinurile produse în ţara noastră se bucură de o bună reputaţie pe plan internaţional. Ca ţară vitivinicolă, Republica Moldova oferă şansa alegerii unor rute preferate, aşa încât turiştii pot vizita, după dorinţă, beciuri şi oraşe subterane, vinoteci, întreprinderi de prelucrare primară a vinului, de producere a şampaniei, divinului, heresului, balsamurilor etc. Fabricile de vinuri, în ansamblu, făcâd parte din ruta turistică “Drumul vinului în Republica Moldova”, prezintă o esenţială motivaţie de a ne vizita ţara. Ele constituie un mijloc de promovare a celui mai bun produs turistic autohton.

 

  Turismul cultural

 Republica Moldova dispune de un bogat patrimoniu cultural, care poate fi cu succes valorificat în turism. În total, au fost identificate 140 de monumente ale patrimoniului cultural, care pot fi incluse în circuitul turistic. Cele mai timpurii monumente sânt aşezările geto-dacice şi fortificaţiile romane. O diversitate de atracţii pentru turişti oferă vestigiile fortificaţiilor medievale, diverse complexe arheologice, în primul rând, Orheiul Vechi, mănăstirile rupestre, conacele boiereşti şi casele ţărăneşti. În capitala ţării există un număr impunător de monumente, exemple reprezentative ale arhitecturii locale din secolele XIX şi XX, capabile să trezească interesul turiştilor. În Republica Moldova funcţionează 87 de muzee, ele avînd bogate colecţii de exponate. În plus, cele mai multe din acestea sînt amplasate în clădiri de o deosebită importanţă arhitecturală. În temei, muzeele sînt destinate unui contingent special de vizitatori, însă, cel puţin 20 dintre acestea, merită atenţia publicului larg.  Un punct atractiv al produsului turistic naţional îl constituie varietatea culturilor din diverse zone ale ţării. Republica Moldova prezintă un amalgam de naţionalităţi şi culturi, deci, de tradiţii, limbi vorbite, folclor, bucătărie etc. În ţară există circa 880 de grupuri folclorice, o bună parte din ele reflectînd tradiţiile specifice regiunii şi originii lor. Merită a fi menţionat şi artizanatul naţional – atît ca valoare culturală, cît şi ca produs de meşteşugărit propus spre vînzare.

 

  Turismul de sănătate

 Staţiunile balneoclimaterice din Republica Moldova, ar putea deveni un substanţial produs turistic balneoclimateric de nivel internaţional, cu condiţia creării în jurul lor a unei infrastructuri adecvate. Cele mai bune premise în acest sens le au: “Bucuria-sind”, Vadul lui Vodă, “Codru”, Hîrjauca, Călăraşi şi, îndeosebi, “Nufărul alb”, Cahul.

 

  Atractii turistice in Moldova:

 

 Monumente ale naturii:

“Toltrele Prutului”,

 “O sută de movile”,

Peştera “Emil Racoviţă”,

Parcul Ţaul.

 

  Rezervaţii:

Pădurea din Domneasca,

Codrii, Iagorlîc,

Prutul de Jos,

Plaiul Fagului.

 

 Muzee:

Casele-muzeu “Alexei Mateevici”,

“Aleksandr Puşkin”,

“Constantin Stamati”,

“Igor Vieru”,

Complexul Muzeal “Orheiul Vechi”,

Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală,

Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei,

Muzeul Meşteşugurilor Populare,

Muzeul Naţional Găgăuz “Dumitru Cara-Ciobanu”.

 

 Conace:

Conacul “Zamfir Ralli Arbore”,

Castelul de vînătoare al lui Manuc Bei.

 

 Mănăstiri şi biserici:

Căpriana,

Hîncu,

Rudi,

Saharna,

Ţîpova,

Curchi,

Frumoasa,

Cosăuţi,

Japca.

Biserica Adormirii Maicii Domnului din Căuşeni.

 

 Vinării:

Vinaria Cricova,

Vinaria Mileştii Mici,

Vinaria Et Cetera,

Chateau Purcari,

Vinaria Asconi,

Migdal-P Cojuşna,

Pivnitele din Branesti,

Castel Mimi wine resort,

Vinaria Poiana

 

 Nu ezitaţi să veniţi în Republica Moldova pentru a o cunoaşte în toată splendoarea!!!

logo_original.png
  MD-2001, R.Moldova, or.Chișinău, Bulevardul Constantin Negruzzi, 5
 

 

Contacte

Departament turism:
(+373) 79500809
(+373) 79500881

Departament bilete:
(+373) 79548824
(+373) 79550010

 

Rezervă online pachete cu cele   mai bune preturi  pe www.cangaltur.md. Ai acces la  oferte şi promoţii  pentru bilete de avion pentru zboruri de linie şi low cost din întreaga lume. Cangal Tur este cea mai de încredere agenţie de turism din Moldova. Pe cangaltur.md găseşti cele mai bune oferte pentru bilete de avion , inclusiv bilete avion low cost. La Cangal Tur e simplu: căutăm cele mai bune tarife de bilete de avion la toate companiile aeriene, rezervări  de hotele, circuite, staiuni balneo  . Pe cangaltur.md găseşti bilete de avion spre toate destinaţiile în care visezi să călătoreşti. Cangaltur.md te invita sa-ti alegi vacanta la care ai visat. Daca vrei city-break-uri sau vacante pe litoral, orase istorice sau vacante ieftine sau de lux  , sejururi, avem pregatite pentru tine sejururi catre orice destinatie. Suntem pregatiti cu cele mai complete informatii despre zboruri, transport, perioade optime de calatorie, informatii detaliate despre ce sa vezi, cand sa mergi sau cat te costa un pachet turistic sau un bilet de avion.

© 2024 Cangal Tur. Toate drepturile sunt rezervate.